Boekrecensie: Wereldspionnen Geen brug te ver

Oorspronkelijke titel: City Spies 2: Golden Gate

Auteur: James Ponti

Illustrator: Yaoyao Ma Van As

Vertaling: Mariella Manfré

Uitgeverij: De Fontein

Jaar van uitgave in Nederland: 2021

Aantal bladzijden: 360

Genre: Fictie

Leeftijd: 10+

Inhoud:
Dit is het tweede deel van de serie Wereld Spionnen. Brooklyn, Sydney, Parijs, Kat en Rio zijn geheim-agenten van de groep M16 en worden door Moeder onderhouden. Brooklyn en Sydney krijgen de opdracht om twee meisjes te beschermen op het schip Sylvia Earle. Al snel wordt het schip gekaapt en zullen Brooklyn en Sydney moeten gaan handelen. Ze krijgen het voor elkaar om dit tot een goed einde te brengen.
Als ze terugkeren naar huis vertellen Moeder en Brooklyn dat er contact is geweest met de vrouw van Moeder. Vijf jaar geleden waren Moeder en zijn vrouw Clementine allebei M16-agenten die probeerde Umbra te infiltreren. Helaas bleek zij opeens samen te werken met Umbra en had ze Moeder voor dood achtergelaten in een brandend gebouw. Er is al die tijd geen contact geweest met haar. Tot op de dag als Brooklyn in Parijs is en oog in oog komt te staan met Clementine. Ze geeft haar een USB-stick met een foto van haar kinderen.
Reden voor de groep om uit te zoeken waar ze nu zijn. Het wordt een enorme zoektocht. Zullen ze Clementine en de kinderen vinden? En wat doet de oud-spion Parker Rutledge in dit verhaal?

Mijn mening:
Je kunt dit deel los van het eerste deel lezen. Het is een spannend boek met meerdere verhaallijnen wat ervoor zorgt dat je door wil lezen tot het einde. Het verhaal zit goed in elkaar. Omdat iedere agent zijn/haar eigen talent heeft krijg je vanzelf een voorkeur voor een geheim agent. Er zit behoorlijk veel interactie in het verhaal met een lach en een traan.

Mooie quote uit het boek: 'We vullen elkaar aan; we zijn een team. Hoe beter ieder van ons is, hoe beter we allemaal zijn.'

Ik wil uitgeverij Fontein bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Wil je meer recensies van de kinderboeken van uitgeverij de Fontein lezen: /de-fontein