Boekrecensie: Walvissen aan wal

Oorspronkelijke titel: Walk of the Whales

Auteur: Nick Bland

Illustrator: Nick Bland

Vertaling: Studio Bos

Uitgeverij: Leopold

Jaar van uitgave in Nederland: 2022

Aantal bladzijden: 29

Genre: Prentenboek

Leeftijd: 3+

Inhoud:
Op een dag komen de walvissen aan wal. Ze wandelden gewoon het land op, kochten alle vis op, sprongen in het zwembad, huurden fietsen, stapten in de metro, kochten broden. Het werd een rommeltje. De mensen waren hier niet blij mee en gingen protesteren. Maar waarom kwamen de walvissen aan wal? Is dit probleem op te lossen? En wanneer begin jij?

Mijn mening:
Het boek heeft een ontzettend mooie opbouw. Na het lezen van het eerste deel heb je het idee dat het een gek verhaal is, maar eenmaal het boek helemaal te hebben gelezen wordt de boodschap overduidelijk en ga je vanzelf het prentenboek nog eens lezen, maar dan met andere ogen.
De prenten zijn ontzettend mooi vormgegeven. Prachtige details. In het boek komt ook het beeld van De Denker van Auguste Rodin naar voren. Dit boek zet aan tot nadenken.
Dit prentenboek zou in iedere kleutergroep moeten worden voorgelezen. Bespreek vooral wat de kinderen in het klein al aan dit probleem kunnen doen.


Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Wil je meer recensies van de kinderboeken van uitgeverij Leopold lezen: /leopold