Boekrecensie: Meneer papier knipt

Auteur: Elvis Peeters
Uitgeverij: Moon
Jaar van uitgave: 2021
Aantal bladzijden: 96
Genre: Prentenboek/verhalenboek
Leeftijd: 3+

Inhoud:
Het boek heeft drie voorleesverhalen:
- gaat uit wandelen
- timmert een huis
- en zijn meisje

In ieder verhaal neemt Meneer Papier een schaar en oude kranten mee. Hij knipt wat hij op dat moment nodig heeft. Als hij iets niet meer nodig heeft knipt hij daarvan wat anders. In het eerste verhaal wil hij gaan wandelen. Hij wil wandelen met een hond. Deze knipt hij uit de krant. Tijdens de wandeling knipt hij nog veel meer uit.
In het tweede verhaal timmert Meneer Papier een huis voor zijn poes, omdat de poes zijn huis vies maakt. Poes moet buiten slapen. Dat is toch wel erg stil 's nachts.
In het derde verhaal waait het erg hard. Meneer Papier vindt een foto van een meisje. Helaas waait de foto in de vijver. Meneer Papier knipt zelf een meisje. Het meisje blijft alleen niet stil zitten. Hij knipt haar voeten eraf. Het meisje is slim en begint met klauteren. Haar armen worden eraf geknipt. Zal er nog wat over blijven van het meisje?

Het boek is prachtig vormgegeven! Alle plaatjes zijn geknipt met verschillende soorten papier. De verhalen zijn simpel waardoor de nadruk echt op de plaatjes wordt gelegd. Kinderen die al iets verder met lezen zijn kunnen dit boek goed lezen.

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.

Ben je benieuwd naar andere boeken van Lannoo? /lannoo