Boekrecensie: Evi gaat als de bliksem

Oorspronkelijke titel: Phoebe abder Unicorn in: The Magic Storm

Auteur: Dana Simpson

Uitgeverij: De Fontein

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 157

Genre: stripboek

Leeftijd: 9+

Inhoud:
Dit is deel 6 van de serie Evi en Eenhoorn. In dit verhaal maakt Eenhoorn zich zorgen. Al snel komen ze erachter dat er een magie- en stroomstoring is. Maar wat zit daar dan achter? Ze komen onderweg een klasgenote Amber tegen. Zij heeft kobolts die haar vergezellen alleen kan ze ze niet verstaan. Ze spreken kobolts. Eenhoorn verstaat dit wel en vertellen haar de legende van Voltina, de draak van elektriciteit en magie. Al gauw komen ze erachter dat de storingen veroorzaakt worden door deze draak. Ze gaan met hulp van vriend Max op zoek naar haar en komen uit bij een elektriciteitscentrale. Zullen ze haar vinden en de problemen kunnen verhelpen?
Achterin het boek vind je een woordenlijst en bonusmateriaal. Hierin wordt uitleg gegeven over een elektriciteitscentrale, stroomstoring en blauwe bliksem. Ook krijg je een tovertruc cadeau.

85a165940ajpg

Mijn mening:
Het is een verhaal met een duidelijke opbouw. Fijn dat er niet teveel karakters in het boek naar voren komen. Kinderen die van eenhoorns houden zullen dit boek erg leuk vinden. De bladzijden zijn lekker stevig en de illustraties zijn duidelijk. Ook het lettertype leest erg prettig.

Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.