Boekrecensie: De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen

Oorspronkelijke titel: The 143-Storey Treehouse

Auteur: Andy Griffiths

Illustrator: Terry Denton

Vertaling: Edward van de Vendel

Uitgeverij: Lannoo

Jaar van uitgave in Nederland: 2022

Aantal bladzijden: 297

Genre: Fictie

Leeftijd: 7+

Inhoud:
Andy en Terry zijn na deze roerige tijd toe aan vakantie. Ze gaan kamperen op de nieuwe kampeerverdieping (verdieping 143).Tijdens de rit komen ze Edward de ijsverkoper tegen, Mary de lolly-verkopende robot, de Slurfainator, de vriendelijke vogelverschrikker, de drie wijze uilen, Wanda Schrijfveel en Jimmy Snapshot. Ze gaan allemaal mee op vakantie. Wanda en Jimmy komen een stuk schrijven over Andy en Terry.


Eenmaal aangekomen op de verdieping zetten ze een tent op en bedenken wat ze gaan doen. Ze gaan vissen, maken een kampvuur, vertellen spookverhalen, komen in aanraking met hobbejakken en schrijven al deze avonturen op voor het nieuwe boek: De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen.

Per twee bladzijden vind je aan de linkerkant het woord van de bladzijde en aan de rechterkant de uitleg van het woord. (vaak met een grapje uitgelegd).


Mijn mening:
Dit boek kun je meerdere malen lezen en keer op keer zul je weer nieuwe grapjes ontdekken. Het verhaal is weer heerlijk hysterisch. Andy en Terry geven in het begin aan dat ze door de Coronatijd echt toe zijn aan vakantie. Dit zullen we allemaal herkennen! Door de velen tekeningen vlieg je door het boek!
Knap dat Andy en Terry na zoveel delen de lezer weer kunnen laten lachen!

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Wil je meer recensies van de kinderboeken van uitgeverij Lannoo lezen: /lannoo