Boekrecensie: Acht prinsessen en een toverspiegel

Oorspronkelijke titel: Eight Princesses and a Magic Mirror

Auteur: Natasha Farrant

Uitgeverij: Moon

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 217

Genre: Sprookjesboek

Kaft: hardcover

Leeftijd: 6+

Inhoud:
Een koning en koningin vroegen aan de machtige tovenares of zij de peetmoeder van hun pasgeboren dochtertje wilde zijn. . De tovenares wilde dit heel graag en ze beloofde haar peetdochter te helpen om een voorbeeldige prinses te worden. Ze moest alleen even uitzoeken wat dit dan inhield. De tovenares vroeg de spiegel die beweerde dat hij het antwoord op elke vraag in alle werelden wist om raad. Ze besloot om heel veel andere prinsessen te gaan bestuderen. Ze veranderde de grote spiegel voor een handspiegel en hing het in de boom met de opdracht om iedereen te bestuderen die het tegenkwam.
De spiegel ging van hand tot hand en maakte over de hele wereld mooie gebeurtenissen mee. In dit boek kijken we mee in de wereld van acht prinsessen. Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteit. Zullen ze allemaal een lang en gelukkig leven leiden?

a0e3dd5c57jpg
Mijn mening:
Als je van sprookjes houdt kom je niets tekort in dit mooie boek. Iedere prinses heeft een eigen verhaal met een moraal. Je leert dus per hoofdstuk iets nieuws. De tekeningen zijn prachtig en doen er ook echt toe. Een heerlijk voorleesboek voor in de klas of voor het slapen gaan.