AVI strips van Zwijsen

Het zijn vier verschillende boekjes. Hieronder een beeld per boekje:
AVI- start
Titel: Beer wil meer
Auteur: Annemarie van den Brink
Illustraties: Laury Tinnemans

Beer woont in het bos met zijn vrienden, maar hij mist wat. Hij wil meer. Dus gaat hij  op ontdekkingstocht, maar dit gaat niet altijd even goed. 
Er is veel te zien op iedere bladzijde. Bovenin de bladzijde vind je een blauw kader met hierin een uitleg wat beer gaat doen. Om vervolgens alle praatwolkjes te lezen. 

20240831_144127jpg
De kleuren zijn vrolijk en zullen de lezer zeker aanspreken. Een boekje wat een startende lezer meerdere keren zal willen lezen omdat er zoveel te zien en beleven is. 

AVI- M3
Titel: Kip en Kat
Auteur en illustraties: Margreet de Heer
We maken kennis met Kip, Kat en Muis. Kat krijgt een ei en een boer vindt het ei en wil het opeten. Kip, Kat en Muis gaan hier een stokje voorsteken. 

20240831_143559jpg
Het is een grappig boekje waarin lang niet alles klopt. Kan een kat een ei leggen? En als het ei uitkomt zit er een hond in......er zal zeker gelachen gaan worden en de startende lezer zal niet kunnen raden wat er staat, maar het echt moeten lezen. 

AVI- E3
Titel: De kaas is op
Auteur: Pascal Oost
Illustraties: Wilma van den Bosch
Dit verhaal gaat over Gerrit-Jan. Hij is een muis die een probleem moet oplossen. Er is geen kaas meer in huis en zijn ouders geven hem de opdracht om dit te gaan regelen. Tijdens het lezen volg je de weg van de koe naar de supermarkt op een grappige manier. 


20240831_143734jpg
Het is een kleurrijk boekje met veel praatwolkjes. Gerrit- Jan stelt steeds hardop vragen om vervolgens op zoek te gaan naar het antwoord. Een leerzaam boekje vol avontuur. 

AVI- M4
Titel: Piraat Bo
Auteur: Robbert Damen 
Illustraties: Daniel van den Broek
Je maakt kennis met het verdrietige piraatje Bo. Ze zit eenzaam op een vlot. En als ze een piratenschip tegenkomt vraagt ze of ze met hen mee mag. Al snel worden ze aangevallen door de Spanjaarden en mag Bo gaan helpen. Zal dit goed aflopen?

20240831_143908jpg
Het is een grappig verhaal met kleurrijke illustraties. Er komen heel wat nieuwe woorden voorbij die door het plaatje vanzelf duidelijk worden. Het is een echt avontuur met meerdere lagen. Verdrietig zijn, stoer doen, de baas zijn, eenzaamheid, in gevecht gaan, eerlijkheid. Veel kinderen zullen het fantastisch vinden om te lezen!

Deze 4 AVI stripboekjes hebben verschillende AVI-niveaus. AVI-start, M3, E3 en M4. Zwijsen ontwikkelde de strips speciaal voor kinderen in groep 3 t/m 5. Het lettertype is goed leesbaar en de illustraties helpen om de tekst beter te begrijpen. De boeken zijn gemaakt door bekende kinderboekenillustratoren en -schrijvers, zoals Annemarie van den Brink, Wilma van de Bosch, Margreet de Heer. Met de AVI strips wordt leren lezen extra leuk.

Uit onderzoek blijkt: als je nieuwe woorden in teksten tegen komt, dan blijkt niets zo goed te werken voor het leren van nieuwe woorden, als het lezen van nieuwe woorden in stripverhalen. De verklaring is simpel: in stripverhalen zie je een nieuw woord niet alleen in een geschreven vorm, maar vaak ook in een plaatje. Samen geven plaatje en tekst een rijke context voor het woord.

Ik wil uitgeverij Zwijsen bedanken voor het mogen recenseren van deze boekjes.
Wil je ze aanschaffen? Klik hier!