Snappet Rekenmuur Automatiseren
Het Rekenmuurtje is opgebouwd in verschillende ‘lagen’ in het rekenproces.

De donker grijze stenen in de onderste lagen vormen de basis voor een solide rekenontwikkeling. Bij deze sommen is het automatiseren / memoriseren van groot belang! Deze kun je in het dashboard terugvinden in het vak:

Dit vak is bedoeld voor de groepen 3 t/m 6. Als je daarop klikt kom je in de analyse terecht. Je ziet hier de standaarden en kunt via deze weg werkpakketten klaarzetten.

Er staan automatiseringsdoelen met opgaven met tijdslimiet en aanvullende kopieerbladen klaar. De onderste bouwstenen van het rekenmuurtje moeten vlot gelegd, zodat er ook nog tijd en aandacht is voor de hogere lagen. Om procentsommen op te kunnen lossen, is bijvoorbeeld het uit het hoofd kennen van de (deel)tafels tot 10 nodig.
Je kunt hierbij gebruik maken van het format waarbij de eerste drie lagen uitgewerkt zijn. De leerlingen kunnen dan per laag aangeven wat de vaardigheidscore is en zien per laag wat er aan bod komt. Doel van de rekenmuur is dat je moet starten bij de onderste laag. Hieronder een voorbeeld van het format:


Dit format kun je via deze link voor een klein bedrag bestellen:
soullie.nl/webshop#!/Snappet-Rekenmuurtje-documenten/c/131993280

Binnen het rekenmuurtje van Snappet vind je ook de lichtgrijze stenen. Al deze stenen zijn in het onderstaande rekenmuurtje uitgewerkt:


Met dit format zie je per laag welke doelen er allemaal aan bod komen. Deze doelen kun je ook terugvinden onder de standaarden: Rekenmuurtje. Als je deze openklapt kun je ook van hieruit werkpakketten aanzetten:


Ook het rekenmuurtje kun voor een klein bedrag aanschaffen via:
soullie.nl/webshop#!/Snappet-Rekenmuurtje-documenten/c/131993280