Recensie: Zombies op school

Auteur: Marieke Boeijen
Illustraties: Geert Gratama
Uitgeverij: Lannoo
Jaar van uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 245
Genre: avontuurlijk
Thema: dood, zombies, vriendschap
Leeftijd: 8+

Tijdens de repetitie van de musical gebeurde er iets afschuwelijks met Jimmy, de beste vriend van Mick. 
'In een ooghoek zal ik Jimmy vreemd bewegen. Ik keek opzij. Jimmy's lichaam schudde heftig. Zijn hoofd knikkebolde en zijn armen en benen schokten ruw. Het duurde misschien een seconde of drie, maar het zag er vreselijk uit. Toen stopte het weer. Alsof er niks gebeurd was, staarde Jimmy naar het toneel. Even leek alles normaal, maar toen hij begon te praten, kende ik hem niet terug.'
Mick gaat samen met zijn vriendinnen Julli√ętte en Brynja op onderzoek uit. Al snel komen ze erachter dat de tante van Mick er meer van weet. Tante Greetje weet zeker dat er een zombie bezit heeft genomen in het lichaam van Jimmy. En als er een zombie in de stad is, dan volgen er meer. 
Een spannend avontuur volgt. Zal het ze lukken om de zombies uit te roeien?

20240223_103140jpg
Wat een heerlijk verhaal om te lezen. Het is spannend en tegelijkertijd grappig geschreven. Er zit een goede opbouw in het verhaal. Doordat er niet teveel personen in het verhaal voorkomen is het goed te volgen. De kaft zorgde ervoor dat ik benieuwd was naar het verhaal. Geert Gratama heeft alle illustraties weer fantastisch uitgewerkt. 
Is het verhaal voor alle kinderen van negen jaar en ouder geschikt? Jazeker! De kaft lijkt wat griezelig, maar dat is het verhaal niet echt. Wel spannend, maar niet eng. Je wilt het verhaal ook helemaal lezen om erachter te komen hoe ze de zombies willen gaan uitroeien. 
Dit boek hoort zeker op de boekenplank in de (school)bibliotheek te staan en zal door veel kinderen gekozen worden om te gaan lezen.

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van het boek.
Wil je het aanschaffen? Klik hier