Recensie: Zo voelt dat

Auteur: Bette Westera 
Geïllustreerd door: Sylvia Weve
Uitgeverij: Gottmer
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 88
Genre: gedichtenbundel
Thema: alledaagse dingen
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789025778064

20240103_161626jpg

Zo voelt dat bevat 40 gedichten over alledaagse voorwerpen die tot leven worden gebracht. Hoe voelt een ballon zich als het opgeblazen wordt? En hoe zou je je voelen als je een moeilijke som zou zijn? De gedichten laten je lachen en soms heb je ook medelijden met het voorwerp. Ieder gedicht heeft een bepaalde cadans waardoor het makkelijk te lezen is. De illustraties zijn abstract getekend en zorgen ervoor dat het gedicht nog duidelijker wordt. 
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met deze bundel. Laat de kinderen in de klas raden om welk voorwerp het gaat zonder de titel te lezen. Geef iedere leerling een gedicht en laat ze het gedicht voordragen in de klas. Laat leerlingen zelf een voorwerp kiezen en er een gedicht bij schrijven. Laat de leerlingen vertellen wat ze voelen bij ieder gedicht. 
Er zit ook een lesbrief bij deze bundel voor de groepen 5 t/m 8. Link lesbrief
Kortom een geweldige bundel met prachtige gedichten. Mijn favoriet is het gedicht geheim:

Soms ben ik groot, soms ben ik klein.
Soms breng ik vreugde, soms verdriet.
Soms lek ik uit, soms doe ik pijn.
Soms ben ik saai. Meer zeg ik niet. 

Ik wil uitgeverij Gottmer bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier