Recensie: Waar is de taart? Maxi-editie met poster

Auteur: Thé Thong-Khing
Winnaar Woutertje Pieterse Prijs
Bekroond met een Zilveren Penseel
Uitgeverij: Lannoo
De oorspronkelijke editie verscheen in 2004
Jaar van uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 24
Genre: prentenboek, zoekboek
Thema: feest
Leeftijd: 2+
ISBN: 9789401402026

Toen mijn dochter in 2004 geboren werd, kreeg ze dit prentenboek cadeau. Ze is afgelopen jaar op kamers gegaan en dit prentenboek ging mee met de verhuizing. Gelukkig ontving ik van uitgeverij Lannoo een recensie-exemplaar. Dit is wel een heel speciaal exemplaar. Het boek is een stuk groter en kun je goed inzetten in de klas. Zo kunnen alle kinderen meekijken. 
Maar waarom is dit prentenboek nu zo speciaal? 
Op de achterkant van het boek vind je deze tekst:

De taart van meneer en mevrouw Hond wordt gestolen. En er gebeurt nog veel meer. Waarom huilt Kind Konijn? Waar is het elfde eendje? Vind je Vos en Haas? Een prachtig kijk- en zoekboek van Thé Tjong-Khing, winnaar van het Gouden Penseel. 

Op de eerste bladzijde vind je meneer en mevrouw Hond. Mevrouw Hond heeft net een taart gebakken. De taart staat midden op de tafel in de tuin. Meneer Hond staat te harken in de tuin. In een onbewaakt ogenblik rennen er twee ratten op de taart af. Je ziet ook een eend met elf kuikentjes, een wezel met een groene tas, de staart van een slang en een kat, een kraanvogel, een kameleon, een schildpad en een voetbal. Je wilt de bladzijde snel omslaan omdat je wilt weten waar de ratten met de taart naartoe gaan. En dan zie je meneer Hond erachteraan gaan. Hij komt onderweg allerlei andere dieren tegen. Ieder dier heeft zijn eigen verhaal.
Dit is nu precies de kracht van dit boek. Je kunt het oneindig veel keren bekijken en iedere keer zal er weer een ander verhaaltje tevoorschijn komen. De illustraties zijn op een geweldige manier getekend en spreken enorm aan. Je kunt de emoties per dier zo goed aflezen. Hierdoor kun je als lezer je goed verplaatsen in een personage. 
Op de achterste bladzijde word je ook nog getrakteerd op een prachtige poster. 
Dit boek krijgt van mij een dikke vette 10!!

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. 
Wil je het ook aanschaffen? Klik hier

20240316_155429jpg