Recensie: Vleugels

Auteur: Helga van Kooten
Illustraties: Michel de Boer
Uitgeverij: Buddy Books
Jaar van uitgave: 2024
Kaft: hardcover
Aantal bladzijden: 111
Genre: zelf lezen
Thema: je eigen weg vinden, alleenstaande vader, zoektocht
Leeftijd: 9+
ISBN: 9789087821265

Darta woont samen met haar vader in een flat. Haar beste vriendin Harper neemt haar vaak mee naar haar gezellige huis, waar het altijd levendig is. Wanneer de oudere zus van Harper vraagt of ze willen meedoen aan een modeshow, is Darta meteen enthousiast. Maar haar vader vindt haar te jong voor zoiets. Vastberaden besluit Darta om het stiekem toch te doen. Zal haar vader erachter komen?

20241006_150029jpg

De omslag van het boek trok direct mijn aandacht door de diverse gezichten van verschillende nationaliteiten die je aankijken. De titel krijgt meteen betekenis door het meisje op de voorkant, dat vleugels heeft. Een leuk detail is dat je de glitters op de omslag kunt voelen wanneer je erover wrijft.

Het verhaal zelf is herkenbaar voor veel kinderen: soms wil je iets doen waar je ouders niet achter staan. De spanning wordt mooi opgebouwd wanneer Darta stiekem naar de repetities van de modeshow gaat. Dit maakt je nieuwsgierig naar hoe het verhaal uiteindelijk afloopt.

De illustraties in grijstinten zijn strak getekend en voegen veel toe aan het verhaal, vooral omdat ze de emoties van de personages goed laten zien. Dit is echt een meerwaarde.

Hoewel op de achterkant van het boek staat dat het geschikt is voor kinderen van 10-12 jaar, denk ik dat het verhaal beter past bij kinderen van 9-11 jaar. Kinderen die niet precies weten wie hun vader of moeder is, zullen zich ook extra aangesproken voelen, omdat dat thema herkenbaar kan zijn.

Vleugels! is speciaal geschreven bij het thema van de Kinderboekenweek 2024 ‘Lekker eigenwijs’.

Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
Ik wil uitgeverij  Buddy Books bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.