Recensie: Tuf, het stoerste meisje van de oertijd

Auteur: Tijs van Marle
Illustraties: Esther van den Brink
Uitgeverij: Billy Bones
Jaar van uitgave: 2023
Aantal pagina’s: 164
Genre: fictie
Thema’s: humor, avontuur, vriendschap
Kaft: harde kaft
ISBN: 9789044839661
Leeftijd: 6+

20230513_093724jpg
Tuf is haar knuffelkonijn kwijt en haar beste vriend Isidoor de bonte gaapkat moet haar helpen zoeken. Tuf is stoer en dapper en wil graag op avontuur. Isidoor slaapt en eet het liefst de hele dag. Dit leidt tot grappige momenten. Ze zoeken echt overal en vragen het aan iedereen. De muffe minimollen, de stinkende reuzekalkoenen, de wollige waterwalvis en ondertussen moet Tuf er ook nog voor zorgen dat Isidoor niet in slaap valt. Zal het ze lukken om het knuffelkonijn te vinden?

Het boek is opgebouwd uit drie hoofdstukken. Konijn is kwijt, op zoek, naar huis. Alle illustraties zijn zwart/wit en zijn op iedere pagina te vinden. Er zit veel afwisseling in het boek door de verschillende lettertypes en lay-out. 

De illustraties maken het verhaal. Er is zoveel te zien per bladzijde en ieder kind zal zich kunnen identificeren met Tuf. Iedereen is zijn knuffel wel eens kwijt en weet ook dat dit een ramp is. De emoties spatten ervan af. Ik kreeg het zo te doen met Tuf, maar vond haar ook super stoer. En Isidoor is ontzettend naïef en grappig.
Het is een origineel boek en zal bij veel kinderen in de groepen 3 en 4 worden verslonden. Fijn dat er een tweede deel in de maak is. Ik geef het boek daarom ook een 8.

Ik wil uitgeverij Billy Bones bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. 
Wil je het boek aanschaffen? Tuf, het stoerste meisje van de oertijd

20230513_094330jpg