Recensie: Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar

Auteur: Selma Noort

Illustraties: Natascha Stenvert

Uitgeverij: Zwijsen

Jaar van uitgave: 2022

Aantal pagina's: 75

Genre: familie

Thema's: gevoelens en relaties

Kaft: harde kaft

ISBN: 9789048746798

Leeftijd: 7+

Inhoud:
In dit boek vind je zestien verhalen over een samengesteld gezin. De eerste acht verhalen op AVI-niveau M4 en de laatste acht op E4. Voordat het hoofdstuk begint zie je welke personages er in voorkomen en kun je zien wie bij wie hoort. In ieder verhaal gebeurt er wel iets grappigs. Verstoppertje spelen met opa, het opruimen van speelgoed, opa die verliefd is, kleding kopen op de markt, naäpen van elkaar, Plof de hond zit onder de verf, wat je later worden wil, een trouwerij van opa en Marloes, Pieter die is vergeten dat er een studiedag is, taart bakken, een toilet dat verstopt zit, samen op de foto. 

20230322_105953jpg

Mijn mening:
Na de inhoudsopgave vind je twee bladzijden met foto's van alle personages. Hier werd ik erg blij van. Een samengesteld gezin met daarbij een opa met een vriendin, een lesbisch stel, een meisje met een handicap. Ieder kind kan zich wel identificeren met een personage. 
Het is een vrolijk boek met herkenbare gebeurtenissen. In ieder verhaal heeft een kind de hoofdrol. De verhalen zijn qua lengte enorm geschikt om iedere dag een verhaal te lezen. De kleurrijke illustraties zorgen ervoor dat je nieuwsgierig wordt wat er gaat gebeuren. Echt een aanrader in groep 4!

Ik wil uitgeverij Zwijsen bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen?
https://www.zwijsen.nl/product/tien-minuten-verhalen-voor-kinderen-van-7-8-jaar-9789048746798/