Recensie: Supergroen

Auteur: Thijs Goverde

Illustraties: Saskia Heijmans

Uitgeverij: Ploegsma

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 137

Genre: Leesboek, informatieboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
De schrijver Thijs Goverde wilde als kind graag een eigen bos. Een voedselbos om geld mee te verdienen. Na vijf jaar zoeken vond hij een stuk boerenland waar hij een bos op kon zetten, waar hij hutten kon bouwen en fikkies kon stoken. In de afgelopen vier jaar heeft hij veel geleerd over voedselbossen. Hij vertelt in het boek over een gemene rotplanten, maar ook vriendelijke behulpzame en lieve planten. De problemen waar Thijs tegenaan is gelopen en hoe hij ze ook weer heeft opgelost.
Voorin het boek vind je een plattegrond van het stuk land en waar Thijs alles heeft geplant.

13e07008f8jpg

Mijn mening:
De eerste gedachte die door je hoofd gaat bij het starten van dit boek is: Is het nu een boek met een verhaal of is het een informatieboek? Al snel kom je erachter dat het boek vol zit met grappige hilarische vergelijkingen over planten en hun leefwijze. Thijs noemt de plant duizendblad een van zijn allergrootste helden. Verjager der Slakken, Verstikker van het Onkruid, Genezer van Wonden, Vriend der Zweefvliegjes en dus de Achilles onder de planten.....De Griekse held, maar dan met de kleur van de Hulk.
Na het lezen van dit boek wil je meteen op zoek naar een stuk land om ook een voedselbos te starten.
Dit boek is zeer geschikt om voor te lezen tijdens de Kinderboekenweek 2022. Een tip: Zoek bij ieder hoofdstuk een foto van de plant waar het over gaat en hang deze ergens in de klas. Laat de leerlingen hierbij de kenmerken omschrijven en eronder hangen.

Ik wil uitgeverij Ploegsma bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.