Recensie: Stomste week ooit- donderdag

Oorspronkelijke titel: Worst Week Ever- Thursday
Auteur: Matt Cosgrove  en Eva-Janet Amores
Illustraties: Matt Cosgrove
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Nederlandse uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 192
Genre: graphic novel
Thema: ontvoering, 
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9879021034478

"Stomste Week Ooit! - Donderdag" is het nieuwste deel in de hilarische serie van Eva Amores. In dit boek volgen we opnieuw de rampzalige avonturen van hoofdpersonage Joris Hamel en het levert dezelfde energieke humor en herkenbare tienerproblemen die de serie zo geliefd hebben gemaakt bij de lezers.

Joris Hamel, die inmiddels wel gewend is aan chaotische dagen, ziet zijn donderdag al vanaf het moment dat hij wakker wordt uit de hand lopen. Van een gênante situatie met zijn wekker tot een rampzalige kledingkeuze, Joris' dag is een perfecte storm van tienerrampen. Voeg daar een onverwachte toets, een ontmoeting met de pestkop van de school, en een goedbedoeld maar totaal mislukt plan om indruk te maken op zijn crush aan toe, en je hebt de ingrediënten voor weer een van Joris zijn slechtste dagen ooit.

20240521_161458jpg

De schrijfstijl van Amores is levendig en boeiend. Het verhaal zit vol met geestige dialogen en grappige monologen die het perspectief van Joris vastleggen. Het tempo is vlot, waardoor lezers snel worden meegesleept in de chaotische gebeurtenissen van Joris' dag. 
De illustraties in het boek vullen de tekst prachtig aan. Ze zijn levendig, expressief en voegen vaak een extra laag humor toe aan de situaties waarin Joris terechtkomt. 
In het verhaal wordt er een belangrijke boodschap uitgedragen: Het is oké om slechte dagen te hebben en dat deze vaak kunnen leiden tot onverwachte kansen en persoonlijke groei.

Heb je ooit een vervelende dag gehad dan zul je dit boek wel kunnen waarderen.

Ik wil uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. 
Wil je het aanschaffen? Klik hier