Recensie: Stip Ponyfeest en 101 Ponyweetjes en verhalen

Auteur: Sam Verhoeven
Illustraties: Nick Driessen
Uitgeverij: Witte Leeuw
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden Stip Ponyfeest: 41
Aantal bladzijden Stip Ponyweetjes en verhalen: 61
Genre: verhalen en weetjesboek
Thema: paarden
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN Stip Ponyfeest: 9789493236707
ISBN Stip Ponyweetjes en verhalen: 9789493236899

Stip Ponyfeest:
Stip, de verzorgpony van Emma ontsnapt steeds uit zijn stal. Hij zorgt voor behoorlijke problemen. De buurman is het zat. 'Als ik dat beest nog één keer op mijn erf zie, ga ik klagen bij de gemeente. En dan zorg ik ervoor dat hij weg moet.' Emma maakt zich heel erg zorgen. Ze moet ervoor zorgen dat hij niet ontsnapt tijdens het buurtfeest. Maar dan blijkt de hond van de buren zoek en dan ontsnapt Stip alsnog. Zal dit allemaal goed aflopen? 

20240118_113750 1jpg

Mijn mening:
De kaft van het boek heeft vrolijke kleuren en is strak geïllustreerd. Dit zorgt ervoor dat je wordt uitgenodigd om het boek te gaan lezen. En de illustraties zijn in het boek ook rijkelijk aanwezig. De tekst en illustraties zijn goed afgewisseld waardoor de lezer genoeg te zien heeft. De tekst is vlot geschreven en er is ook veel interactie waardoor je je goed kunt verplaatsen in de hoofdpersonen. Het is een spannend avontuur met een leuke plottwist. 

101 ponyweetjes en verhalen
Dit boek bevat 101 weetjes en 4 verhalen over Stip. Net als in alle Stip-boeken zijn Emma en Mads weer de hoofdpersonen in het verhaal. 

20240118_113701jpg
De weetjes zijn afwisselend. Ieder weetje heeft een ander kleur kopje en een andere vorm. Veel weetjes zijn voorzien van een foto of illustratie. Hierdoor wordt het lezen van de weetjes nooit saai. 20240118_113241jpg
Je krijgt tussen de weetjes door ook nog vier verhalen cadeau. Het zijn korte verhalen van twee bladzijden met illustraties. Stip is ook in deze verhalen weer lekker ondeugend. Kortom een leerzaam en vrolijk boek. 
Voorin beide boeken vind je een qr- code die je leiden naar filmpjes van Stip. Jawel, de pony bestaat echt. Je kunt zelfs naar Avonturenboerderij Molenwaard om Stip te knuffelen. Hoe leuk is dat na het lezen van deze boeken? Je kunt Stip ook volgen op Instagram!

Ik wil uitgeverij de Witte Leeuw bedanken voor het mogen recenseren van dezen boeken.
Wil je ze ook aanschaffen? Klik hier