Recensie: Stinkhond stinkend rijk

Oorspronkelijk titel: Chien Pourri millionnaire
Auteur: Colas Gutman
Illustraties: Marc Boutavant
Uitgeverij: Lannoo
Jaar van uitgave in Nederland: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 87
Genre: dierenverhaal
Thema: rijkdom, vriendschap
Leeftijd: 8+
ISBN: 9789401491129

De serie Stinkhond is weer uitgebreid met een nieuw deel. Op een dag krijgt Stinkhond een koffer op zijn kop. De beruchte boef Ben Dief geeft hem de opdracht de koffer te bewaken. In ruil daarvoor krijgt hij een mooie beloning. Als Stinkhond en Plattekat de koffer openen zit er veel geld in. Stinkhond vraagt zich af of hij hier een klein bankbiljetje van kunnen nemen, maar Plattekat raadt dit af. 'Stelen is stelen en eens een dief altijd een dief.' 
En toch kan Stinkhond zich niet beheersen en gaat op pad met wat geld. Hij gaat uitgebreid uiteten en slapen in een hotel. Dat ruikt naar meer. Plattekat denkt: 'Het geld brengt zijn hoofd op hol.' Stinkhond verandert met de dag en Plattekat maakt zich zorgen. En ook Stinkhond maakt zich zorgen. Hij is bang dat hij helemaal bedorven raakt door het geld. Wat zal hij met het geld gaan doen? 

20230624_122934jpg

Het is weer een grappig deel geworden met een mooie boodschap: Geld maakt niet gelukkig! Er staan veel grappige illustraties in het boek. Je krijgt als lezer te maken met behoorlijk wat dillema's en wil Stinkhond tijdens het lezen behoeden voor de keuzes die hij maakt. Gelukkig heeft hij zijn goede vriend Plattekat die hem altijd zal steunen. 
Geschikt voor kinderen van de middenbouw. 

Ik geef het boek een 7.
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het recenseren van dit boek.