Recensie: Rinus

Auteur en illustraties: Ingrid en Dieter Schubert
Uitgeverij: Hoogland & van Klaveren
Uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 32
Genre: prentenboek
Thema: opa en kleinkind
Leeftijd: 3+
ISBN: 9789089674104

Rinus houdt van spelen en ravotten, maar zijn opa is te oud om dit te doen. Hij kijkt wel ontzettend op tegen zijn opa. Zijn opa was vroeger super sterk. Vandaag moet opa op hem passen en zodra opa in slaap valt gaat Rinus op avontuur. Hij wil wilder en sterker dan zijn opa zijn. Maar als Rinus wat wilt drinken breekt een tak en valt hij in het wilde water. Hij kan er niet meer uitkomen...wat nu?

20240522_195913jpg

Ieder kind zal zich herkennen in dit verhaal. Grootouders zijn super lief, maar kunnen niet alles meer. In dit verhaal wordt prachtig omschreven dat Rinus heel veel energie heeft en opa liever luiert. Rinus ziet geen gevaar terwijl opa met zijn levenslange ervaring op het juiste moment er voor zijn kleinzoon is. Dit levert mooie gesprekken op na het lezen. 

De illustraties van Dieter Schubert zijn adembenemend en brengen het verhaal echt tot leven. Elke pagina is rijk gedetailleerd en zit vol met levendige kleuren die de emoties en avonturen van Rinus op een prachtige manier weergeven. De expressies van de dieren zijn bijzonder goed getroffen, waardoor de lezer zich gemakkelijk kan inleven in hun belevenissen. 

Rinus, van schrijversechtpaar Ingrid en Dieter Schubert, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2025. Het prentenboek over neushoorn Rinus en zijn opa staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van 22 januari t/m 1 februari 2025. Tijdens de campagne is Rinus voor € 5,75 verkrijgbaar in een mini-editie. 

Ik wil uitgeverij Hoogland & van Klaveren bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het aanschaffen? Ga naar een lokale boekhandel.