Recensie: Praten met je huisdier

Auteur: Lindy Mattice

Uitgeverij: Witte Leeuw

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 143

Genre: Informatieboek

Kaft: softcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
Er worden in dit boek negen huisdieren besproken. Honden, katten, konijnen, vogels, hamsters, cavia's, paarden, slangen en vissen. Je krijgt per huisdier informatie over hoe het communiceert en je krijgt tips om de beste vriendjes te worden met je dier. In ieder hoofdstuk zijn ook blokjes toegevoegd aan de hand van een pictogram waarbij je leert om met je huisdier om te gaan, tips en wist je datjes. Elk huisdier heeft ook een pictogram zodat je weet over welk dier je aan het lezen bent. De illustraties zijn allemaal echte foto's van de dieren.

Mijn mening:
Iedere ouder krijgt de vraag of er een huisdier mag worden aangeschaft. Dit boekje kan hier zeker bij helpen. Welk huisdier past bij jou en snap je alle signalen van een huisdier? De maat van het boek is erg prettig. Goed dat de dieren volwassen worden getoond en niet als babydieren. Het is al gauw schattig waardoor de informatie minder goed gelezen wordt. Iedere bladzijde is voorzien van heldere gekleurde foto's. Dat maakt het boek wel levend.
Begrijp jij alle taal van je huisdier? Lees dit boek en je weet meer over de communicatie van het dier! Als je kind een spreekbeurt wilt houden over een huisdier dan staan er genoeg weetjes en tips in dit boek.


Dit boek past mooi bij het thema van de Kinderboekenweek 2022.

Ik wil uitgeverij de Witte Leeuw bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.

848de32e2fjpg