Recensie: Perla de Superhond

Oorspronkelijke titel: Perla. The Mighty Dog
Auteur: Isabel Allende
Illustraties: Sandra Rodriguez Guevara
Vertaling: Sabine Mutsaers
Uitgeverij: Wereldbibliotheek/ Park Uitgevers
Jaar van uitgave: 2024
Kaft: hardcover
Aantal bladzijden: 29
Genre: prentenboek
Thema: superkrachten, pesten, familie
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789028453661

Dit is het eerste boek van de bekende schrijfster Isabel Allende. Het boek start met een brief van haar. Ze vertelt dat het verhaal wordt verteld door Perla de superhond. En op de volgende bladzijde stelt Perla zich aan je voor. Perla heeft twee superkrachten:
Nummer één: ik kan iedereen van me laten houden.
Nummer twee: ik kan brullen als een leeuw.
Perla zit in een asiel en wordt uitgekozen door de familie Rico. Binnen dit gezin maak je kennis met het jongetje Nico. Nico beheerst superkracht één al, maar moet superkracht twee gauw leren. Hij wordt namelijk gepest op school en Perla vindt dat hij van zich af moet bijten. Zal dit gaan lukken?

20240725_144941jpg

Mijn mening:
Het is een kleurrijk boek met sprekende illustraties. Het verhaal zal de kinderen zeker aanspreken. Het hondje Perla is schattig geïllustreerd en verovert ieders hart. En ook het thema sluit zeker aan bij kinderen. De illustraties zijn groot en geschikt om in een klas voor te lezen. Ik zou na het voorlezen bespreken welke superkrachten de kinderen hebben. Wie mist een superkracht? Nico oefent samen met Perla zijn superkracht. Kan dit met elke superkracht? Nico heeft geen hulp aan zijn ouders gevraagd. Is dit altijd handig?
Kortom genoeg mogelijkheden om te gebruiken na het voorlezen.

Ik wil Park Uitgevers bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het zelf aanschaffen? Klik hier