Recensie: Overal Feest

Oorspronkelijke titel: Celebrations Around the World
Vertaald door Jan Paul Schutten
Illustraties: Katy Halford
Uitgeverij: Kluitman
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 47
Genre: prentenboek
Thema: feesten
Leeftijd: voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar
ISBN: 9789020682687

In dit boek worden 26 feesten toegelicht. Het zijn feesten die over de hele wereld worden gevierd. Zo vieren we in Nederland Sinterklaas en in Valencia Las Fallas. Per feest wordt er uitgelegd waarom het gevierd wordt en wat de rituelen zijn. De gekleurde illustraties laten ook goed zien wat er gevierd wordt. Wist je bijvoorbeeld dat Divali het feest van de overwinning is? En weet jij wat een fallas is?

20231110_104638jpg

Mijn mening:
Er is zoveel te ervaren in dit boek. De illustrator heeft prachtige tekeningen gemaakt die op iedere bladzijde een prominente plaats innemen. Jan Paul Schutten heeft de vertaling voor zijn rekening genomen en dat heeft hij echt goed gedaan. Het zijn korte stukjes tekst met een duidelijke uitleg. Door de illustraties heb je er meteen een goed beeld bij. 
In de klas kun je twee feesten uitlichten en de leerlingen verschillen en overeenkomsten laten opschrijven. Je kunt het boek het hele jaar gebruiken. Hoe mooi is het als kinderen meegenomen in de wereld van andere kinderen over de hele wereld? Neem het mee in je planning. 

Wil je het boek aanschaffen? Ga naar een boekhandel.
Ik wil uitgeverij Kluitman bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.