Recensie: Ninja kid 8 een hondenleven

Oorspronkelijke titel: Ninja Kid 8 Ninja Dogs!
Auteur: Anh Do
Illustraties: Anton Emdin
Uitgeverij: Kluitman
Jaar van uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 186
Genre: avontuur
Thema: honden
Leeftijd: 7+
ISBN: 9789020673753

Dit is het achtste deel van de serie Ninja Kid. Ik was nog niet bekend met deze serie en was benieuwd of het verhaal te volgen was. Na het lezen kan ik concluderen dat dit het geval was. 
In het eerste hoofdstuk maak je kennis met Nelson Kramer. Hij is bekend als Ninja Kid. Hij heeft de ninja-krachten van zijn vader. Zijn vader wordt vermist en er bestaat een vermoeden dat zijn gemene tweelingbroer Dr. Kramer hem heeft veranderd in de ultieme Ninja. Hij woont met zijn neef Kenny, zijn moeder en oma in Putdam. Oma bedenkt allerlei geweldige uitvindingen. In dit verhaal heeft ze een honden-transformatie-armband uitgevonden. Nelson en Kenny mogen de armband uitproberen en veranderen allebei in een hond. Deze armband zal goed van pas komen wanneer ze tot de ontdekking komen dat alle huisdieren zijn verdwenen in Putdam. Ze gaan op onderzoek uit. Zal het ze lukken om de huisdieren weer terug te krijgen en de dader te pakken te krijgen?

20240316_151857jpg
Het verhaal heeft een mooie afwisseling van tekst en illustraties. Er is veel interactie waardoor het verhaal vlot leest. Belangrijke woorden zijn dikgedrukt. Het is een spannend en grappig verhaal. 
Ik denk dat kinderen die niet zo heel erg van lezen houden hier wel op aan gaan. Door de vele acties wordt het in ieder geval niet saai. Je vliegt door de bladzijden. Het boek is vooral geschikt voor de middenbouw.

Ik wil uitgeverij Kluitman bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen? Ga naar een lokale boekhandel.