Recensie: Lekker dwars- Een eigenwijs theaterleesboek

Auteur: Ineke Kraijo en Marlies Verhelst
Illustraties: Gertie Jaquet
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 125
Uitgeverij: Gottmer
Genre: Theater lezen
Thema's: eigenwijs
Leeftijd: 8+
ISBN: 9789025780135


Dit boek lees je samen, hardop.
Om de beurt een stukje.
Je maakt kennis met verschillende kinderen die een andere kijk op de wereld hebben en het leuk vinden om het op zijn/haar manier te doen. Ze zijn lekker dwars!
20240703_143012jpg
Bovenaan elke tekst zie je hoeveel rollen er zijn. Je spreekt samen af wie welke rollen gaat lezen. Aan het eind van elk verhaal vind je een 'praatvraag'. Deze vraag nodigt je uit om na afloop met elkaar te praten over hoe het bij jou thuis gaat. 
Zo wil Rana haar feestje andersom doen, houdt Tibo ervan om helemaal niets te doen in zijn vakantie, maak je kennis met de muzikant Wolfgang Amadeus en wil als kind de hele dag piano spelen en lezen we hoe Greta Thunberg is begonnen met haar klimaatacties. 
Kortom er zitten verschillende thema's in dit boek verwerkt. De personages zijn van verschillende komaf en zorgt ervoor dat ieder kind zich wel in een personage zal herkennen. 
De illustraties vind je in ieder verhaal wel terug. De inclusiviteit is duidelijk zichtbaar. En dat maakt het boek ook krachtig. Het maakt niet uit wie of wat je bent, als je maar je eigen pad volgt. Lekker dwars!

Ik wil uitgeverij Gottmer bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het aanschaffen? Klik hier