Recensie: Kom binnen!

Auteur: Ineke Kraijo & Marlies Verhelst
Illustraties: Marja Mijer
Uitgeverij: Gottmer
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 122
Genre: theaterlezen
Thema: thuis, familie
Leeftijd: zelf lezen vanaf 6 jaar
ISBN: 9789025778248

In dit theaterleesboek staan twintig verhalen over kinderen en hun gewoon bijzondere thuis, afgewisseld met moppen. Aan de kleur bovenaan de bladzijde kun je zien wat voor tekst het is. Groen is een verhaal en oranje is een mop. Bovenaan de tekst zie je hoeveel rollen er zijn. Met elkaar spreek je af wie welke rol gaat lezen. Aan het eind van elk verhaal en elke mop vind je een 'praatvraag'. Deze vraag nodigt je uit om na afloop van een optreden met elkaar te praten. 

20231115_103247jpg

Mijn mening:
Wat zit er een diversiteit in dit boek. In ieder verhaal krijg je te maken met hoofdpersonen die iets speciaals kunnen, anders wonen, speciaals vieren, anders zijn. Bijvoorbeeld iemand die op een woonboot woont of iemand die non-binair is of een verhaal over het Boeddhisme, maar ook het vieren van oud en nieuw of het vieren van carnaval. Hierdoor is het zeer gevarieerd, maar ook zeer overzichtelijk boek. Je ziet vrij snel met hoeveel kinderen je tegelijk een verhaal kunt lezen vanwege de plaatjes boven het verhaal. Je ziet door de kleur van de omranding meteen welke tekst ieder personage moet lezen. Bij ieder verhaal zie je een kleurrijke vrolijke illustratie waardoor je meteen nieuwsgierig wordt. Achterin het boek staan ook tips voor Theaterlezen. Erg handig. 
Het boek is zeer geschikt voor groep 4/5. Om het boek te promoten kun je een verhaal printen en samen laten lezen. Wedden dat ze dit boek dan allemaal willen lezen? Het leesniveau gaat hierdoor echt omhoog!

Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
I
k wil uitgeverij Gottmer bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.