Recensie: Kinderen van Nederland

Auteur: Jan Paul Schutten

Illustrator: Paul Teng

Uitgeverij: Gottmer

Jaar van uitgave: 2018

Aantal bladzijden: 156

Genre: Informatieboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
In dit boek vind je 16 verhalen over kinderen uit de geschiedenis. Van Elva dat tweeduizend jaar geleden in een Drents moeras is terechtgekomen tot de geschiedenis van vandaag. Boven iedere twee bladzijde vind je een tijdlijn zodat je weet wanneer het verhaal zich afspeelt. Tijdens het lezen kom je grijze bladzijden tegen waarin er extra uitleg over die tijd wordt gegeven. Per verhaal vind je illustraties waardoor je je meer kunt verplaatsen in die tijd.
De verhalen zijn zo geschreven alsof Jan Paul Schutten ze aan je verteld door de ogen van een kind. De kleinste details komen naar voren.
'Wat drinkt Berta bij het eten? Een lekkere pul met bier. Ja, dat drinken meisjes van haar leeftijd. Het drinkwater is namelijk niet te vertrouwen.'

Mijn mening:
Het boek past ontzettend mooi bij de kerndoelen in het basisonderwijs. Als start van een thema. Er staan mooie illustraties in het boek van twee bladzijden groot. Deze kun je printen en laten inkleuren tijdens het voorlezen. Dit boek hoort echt op iedere plank van de bovenbouwleerkrachten. Pak het erbij wanneer er een thema wordt aangeboden. De kinderen zullen aan je lippen hangen!

Ik wil uitgeverij Gottmer bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.