Recensie: Kapitein Onderbroek en de krankzinnige komst van Piepie Plaspantalon

Oorspronkelijke titel: Captain Underpants ande the Terrifying Return of Tippy Tinkletrouser

Auteur: Dav Plikey

Vertaald door Mariella Manfré

Uitgeverij: De Fontein

Jaar van uitgave in Nederland: 2022

Aantal bladzijden: 303

Genre: graphic-novel

Thema's: pesten, school, vriendschap

Leeftijd: 8+

Inhoud:
Dit is het negende avontuur van Kapitein Onderbroek. In dit avontuur worden Sjors en Harold door de tijdreizende tiran Piepie Plaspantalon in de tijd teruggezet naar hun kleutertijd. Harold wordt op school heel erg gepest door Kipper, het neefje van de directeur. Kipper vindt het erg leuk om alle kinderen van het derde jaar te terroriseren. Gelukkig komt Sjors op school en dan verandert alles. Op zijn eerste dag ziet hij dat Harold gepest wordt. Hij gaat hem direct helpen. Kipper klaagt bij zijn oom en zo worden de twee voor straf bij elkaar in het nablijflokaal te zitten. Harold kan goed tekenen en Sjors kan goed schrijven. Ze bedenken samen een plan om de pesters uit de school te bannen. Of dat lukt.....

49dcf89960png

Mijn mening:
Toen ik het boek de eerste keer bekeek leek het mij een behoorlijk hysterisch boek. De eerste paar hoofdstukken bevestigde dit ook totdat het verhaal mij meenam terug in de tijd toen Sjors en Harold naar school gingen. Het thema pesten komt hier duidelijk naar voren. Je voelt het onvermogen van Sjors en het vertrouwen van Harold. De oplossingen die ze verzinnen zijn ontzettend origineel. Je gaat er zeker om lachen! Sjors en Harold gaan samenwerken aan een strip. Harold schrijft en Sjors tekent de strip. De strip krijg je ook te lezen in hoofdstuk 14 en heet: De avonturen van Dogman. Dit verwijst naar een ander boek van de schrijver Dav Plikey. En ook de waanzinnige boomhut van Andy Griffiths en Terry Denton komt voorbij.
Kortom, het is een boek met meerdere verrassingen. Het is afwisselend en origineel. Ik ga het zeker aanbevelen in de klas.

Mijn beoordeling:

Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.