Recensie: Kabaal in het kwetternest

Auteur: Irma Moekestorm
Illustraties: Michel de Boer
Uitgeverij: Buddy Books
Jaar van uitgave in Nederland: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 24
Genre: Prentenboek
Thema: familie, thuis, wonen
Leeftijd: voorlezen vanaf 4 jaar
ISBN: 9789087821104

Het meesje Sil woont met zijn ouders en zeven meesjes in een huisje. Hij vindt het er veel te druk en vliegt uit. Op zoek naar een rustig plekje. Hij wordt door veel andere vogelsoorten uitgenodigd. Maar iedere vogel heeft zo zijn eigenaardigheden . Zo gaan de kippen vroeg op stok, is de pauw een ijdeltuit, heeft de kiwi een veel te groot ei, bij de specht wordt hij gek van het getik. Zal er ergens een huisje voor Sil te vinden zijn?

20230926_184123jpg
Dit boek past zo goed thuis bij het thema van de Kinderboekenweek 2023. De illustraties zijn groot getekend en per bladzijde vind je 4 regels op rijm. Dat maakt het boek tot een fijn voorleesboek. In de klas kun je met dit boek zoveel kanten op. Bij wie is het thuis ook wel eens druk? Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Bij wie van de dieren zou jij willen wonen? Hoe voelt Sil zich bij iedere vogel?
Achter in het boek vind je een knutseltip waarin je een stappenplan krijgt om een vogelhuisje van een leeg drinkpak kunt maken en op de volgende bladzijde krijg je ook een kleurplaat cadeau. 
Op de site kun je ook nog van alles vinden. 
Dit boek krijgt zeker een ereplaats bij de boeken van de Kinderboekenweek. 
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
I
k wil uitgeverij Buddy Books bedanken voor het mogen recenseren van dit geweldige boek.