Recensie: Hoe voed ik mijn ouders op?

Thematitel van de Kinderboekenweek 2023

Auteur: Stine Jensen en Frank Meester

Illustraties: Hugo van Look

Uitgeverij: Kluitman

Jaar van uitgave: 2019

Aantal pagina's: 117

Genre: filosofie

Thema's: ouders, problemen

Kaft: harde kaft

ISBN: 9789020618433

Leeftijd: 9+

Dit boek begint met een inleiding van de auteurs. Hierin leggen ze uit waarom je dit boek moet lezen. Ze vragen zich af of het wel goed gaat met je ouders en stellen voor om uit te zoeken wat voor een soort ouders je hebt en dat je ze moet gaan opvoeden omdat het anders helemaal mis gaat. Dan volgt er een test met de vraag: Is mijn ouder nog te redden? Nadat je de test hebt ingevuld, kun je de sterren tellen en weet je hoe goed je ouder jou heeft opgevoed.
Vervolgens komen er twintig hoofdstukken met allemaal verschillende soorten ouders. Ze omschrijven de ouder en laten andere kinderen die zo'n ouder hebben vertellen hoe ze dat ervaren. Daarna geven de auteurs tips en wijsheden van filosofen mee. 
Er staan veel illustraties in het boek. Ze zijn kleurrijk en passen goed bij ieder hoofdstuk.

20230412_134257jpg
Leuk om dit boek samen met je ouder te lezen. Er ontstaan vast leuke (en soms ook minder leuke) discussies. Je kunt in de klas per groepje twee verschillende ouders laten lezen en met elkaar vergelijken. Wat zijn de verschillen in de opvoeding en wat zijn de overeenkomsten? Welke past het beste bij jou ouder? Zit jou soort ouder er niet bij? Lees dan de andere hoofdstukken van  boek. 
Uiteraard ben ik zelf ook gaan nadenken over wat voor een ouder ik zou zijn......

Ik wil uitgeverij Kluitman bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. 
Wil je het boek aanschaffen? 
https://www.kluitman.nl/boeken-producten/9789020618433-hoe-voed-ik-mijn-ouders-op