Recensie: Het vrolijkste grootste boek van alle voertuigen

Auteur: Tom Schamp

Illustrator: Tom Schamp

Uitgeverij: Lannoo

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 46

Genre: Informatieboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 6+

Inhoud:
In dit boek vol illustraties word je meegenomen door de geschiedenis van de voertuigen. Het start bij de oudheid en de uitvinding van het wiel en eindigt bij de voertuigen in de toekomst. Op iedere bladzijde vind je Otto en Bruto. Zij leiden je door de geschiedenis heen met leuke weetjes en grapjes. De hoofdstukken die voorbij komen zijn:
- Oudheid
- Middeleeuwen
- Koetsen
- Onder stoom
- Fietsen
- Auto's
- Fietsen
- Woodies
- Gezinswagens
- Wegenwerken
- Hulpdiensten
- Racewagens
- Racefietsen
- Bestelwagens
- Bussen
- Taxi's
- Limousines
- Toekomst
Dit boek is ook een zoekboek. Op iedere bladzijde vind je Otto, Brutus, Merel, Potlood, Bic, Merol en De-geheel-ter-zijderupsen.4cbb318480jpg

Mijn mening:
Als
 je de eerste keer het boek opent denk je: "Wat druk!" Maar als je langer op een bladzijde blijft hangen zie je zoveel meer. Op de bladzijde van bijvoorbeeld de fiets kom je zoveel woorden tegen die met de fiets te maken hebben. Van een zadel tot een fietsenmaker, je leert zelfs een band plakken. Wist je dat de fiets een grote rol in de strijd voor gelijke rechten van man en vrouw?
Het is niet alleen een informatieboek maar ook een opzoekboek. Dat maakt het boek nog leuker!

Tip voor leerkrachten: Kopieer een bladzijde en laat leerlingen in tweetallen op zoektocht gaan. Samen de woorden bespreken. Wat betekent het plaatje bij de tekst? Eigenlijk is dit boek geschikt voor alle leeftijden.

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.