Recensie: Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

Auteur: Ilona de Lange

Illustrator: Micky Dirkzwager

Uitgeverij: Leopold

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 147

Genre: Detective

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
Ravi krijgt voor zijn verjaardag van zijn moeder kaartjes voor een voetbalwedstrijd. Hier is hij niet blij mee. Hij wil kaartjes voor Aquapark Atlantis! Zijn moeder wil absoluut niet dat hij daar naar toe gaat terwijl ze er bijna naast wonen. De vader van Ravi woont niet meer bij hun. Hij was de grote goochelaar Darius Rex en is op een dag zomaar vertrokken.
Zijn vriendin Jamila regelt wel kaartjes. Ze kunnen er alleen met een volwassene naar toe. Tante Adora, de tante van Jamila vinden ze wel bereid om mee te gaan. In het zwembad komen ze al gauw bij de mysterieuze glijbaan Pandora aan. Nadat Jamila is geweest gaat Ravi naar beneden. Als hij beneden komt is er paniek in het zwembad. Ravi is 20 minuten in de glijbaan geweest en Jamila en tante Adora waren in paniek. Wat is er tijdens die rit gebeurd? Het voelt voor Ravi allemaal erg vreemd. Hij wil het samen met Jamila gaan uitzoeken. Op een dag spijbelen ze en gaan samen naar het zwembad. Ravi voelt steeds druppels water op zijn hoofd. Het wordt allemaal steeds mysterieuzer. Waarom doet de baas van het zwembad zo vreemd? En wat heeft de vader van Ravi hier mee te maken?

0282b4ab83jpg

Mijn mening:
Het is een spannend zwemavontuur met magie! De namen van de glijbanen hebben een verwijzing naar een bekend verhaal. Je wordt meegenomen in de wereld van de glijbanen. De een is nog magischer dan de ander. Het water bruist en ruist, bubbelt en spettert. De glijbanen worden goed omschreven waardoor het lijkt of je zelf in de glijbaan zit. Er zit een duidelijk begin-midden-eind in het verhaal. De illustraties zijn wat simpel getekend maar zijn wel functioneel in het boek.
Als je van zwembaden, glijbanen, goochelen en een beetje spanning houdt is dit boek zeker een aanrader!

Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het mogen recenseren van dit magische boek.


Wil je het boek aanschaffen? www.kinderboeken.nl/boek/het-magische-zwemparadijs-met-de-verboden-glijbaan/


81539abe70jpg