Recensie: Het leukste boekje over Frankrijk

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Tekeningen: Vera Bertens
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 37
Uitgeverij: Moon (Overamstel)
Genre: informatie
Thema's: Frankrijk
Leeftijd: 8+
ISBN: 9789048873494

'Er zijn natuurlijk heel veel boeken over Frankrijk te vinden. Maar dit boek is net een beetje anders dan alle andere. Want in dit boek vind je vooral bijzondere, grappige en onbekende weetjes over dit land.'

In de inhoudsopgave zie je dat het boekje uit 18 hoofdstukken bestaat. Sommige hoofdstukken bevatten één bladzijde, andere twee. Elk hoofdstuk heeft een originele manier om de weetjes te presenteren. Zo krijg je puntsgewijs de zes saaiste weetjes en de minder saaie weetjes, gedichtjes, spreekwoorden en uitdrukkingen waarbij je moet raden wat ze betekenen. De antwoorden staan ondersteboven en als je het gedicht over de Eiffeltoren wilt lezen, moet je je boek een kwartslag draaien.

De informatie is niet altijd standaard. Zo leer je bijvoorbeeld dat de Fransen een ander toetsenbord hebben, wordt er verteld over een hurktoilet, ontdek je dat een losse macaron helemaal niet in Frankrijk is bedacht, leer je van alles over Franse uitvindingen, krijg je twee fabels cadeau en ga zo maar door. 

Bij al deze informatie krijg je prachtige illustraties van Vera Bertens cadeau. Ze zijn kleurrijk en grappig. Bij het gedichtje over kaas vind je allemaal soorten kaasjes met daarbij grappige muizen, zoals een muis met een knijper op de neus en een muis die een krant leest. De illustratie van de papegaaiduikers is een lust om naar te kijken.

Ik kom al jaren in Frankrijk en kreeg na het lezen van dit boekje meteen zin om weer te gaan.

Ik wil uitgeverij Moon bedanken voor het mogen recenseren van dit boekje.
Wil je het aanschaffen? Klik hier

20240701_100737jpg