Recensie: Het boek dan niemand wilde lezen

Oorspronkelijke titel: The Book That No One Wanted To Read
Auteur: Richard Ayoade
Illustraties: Tor Freeman
Vertaling: Edward van de Vendel
Uitgeverij: Lannoo
Jaar van uitgave: 2022
Aantal pagina’s: 122
Genre: humor
Thema’s: boeken, lezen, keuzes, leesbevordering
Kaft: harde kaft
ISBN: 9789401489539
Leeftijd: 9+

20230508_152945jpg
In dit verhaal is een boek aan het woord. Het neemt je mee in de wereld van het boek. Het boek praat tegen de lezer en vertelt van alles over boeken. De omslag van een boek, de leesafstand, de inhoud, de geur, genres, de plek, de bibliothecaresse en nog veel meer. 

'Een boek is niet enkel een voorwerp. Het is net een bezorgvoertuig: een overvolle vrachtwagen die vlak bij je hoofd parkeert, beladen met taal en verhaal en ideeën.'

Het boek zet je aan tot denken. Hoe maak ik mijn keuze om een boek te lezen? Kies ik voor de boeken op ooghoogte? Of lees ik de achterkant van een boek? Waar moet het boek aan voldoen als je wilt dat iedereen jouw verhaal gaat lezen?  Waar zou jouw boek over gaan? Wat inspireert jou en wat zou je graag met anderen willen delen?

Tijdens het lezen krijg je eenvoudige humoristische illustraties vol fantasie te zien. Dat maakt het boek luchtig en door de droge humor zet het je ook aan tot lachen.
Ik denk dat het boek bij sommige kinderen wel leidt tot verwarring vanwege de afwissellende illustraties. Handig om dan het boek met een volwassene samen te lezen. 

Ook leuk om het boek voor te lezen tijdens de Kinderboekenweek en hier dan een schrijfopdracht aan te koppelen. 

Ik geef het boek een 7.

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek
Wil je het boek zelf aanschaffen? Het boek dat niemand wilde lezen