Recensie: Het beste boek voor de Drakenkweker

Oorspronkelijke titel: The Ultimate Guide to Growing Dragons
Vertaald door Jesse Goossens
Auteur: Andy Shepherd
Illustraties: Sara Ogilvie
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 257
Genre: avontuur
Thema: draken, vriendschap
Leeftijd: zelf lezen vanaf 8 jaar

Dit is het zesde deel van de serie van de jongen Tomas die draken kweekt. Hij staat bekend als de Grote Hoogwaardige Drakenmeester en heeft bedacht om zoveel mogelijk informatie te bundelen in een boek. Het beste boek van de Drakenkweker. Hij schakelt de hulp van zijn vrienden in. Het bemoeilijkt de klus wel omdat zijn vrienden over de hele wereld verspreid zitten. Tijdens zijn schrijven komt hij er wel achter dat hij nog lang niet alles van draken weet. 

20231115_103143jpg
Mijn mening:
Het is een afwisselend boek. Door het verhaal heen vind je delen van het boek en krijg je veel informatie over het kweken van een draak, de soorten draken en volg je chats tussen Tomas en zijn vrienden. Omdat zijn vrienden over de hele wereld zitten krijg je ook informatie over de cultuur van andere landen. Zo wonen Kat en Kai in China, Aura in Mexico, Liam in Suffolk en Ted in Spanje. 

Aura laat via de chat weten:
'We lieten onze boot gisteren voor zonsopgang achter. Daarna hebben we de hele dag in kano's gepeddeld en moesten we toen nog vier uur door het regenwoud trekken!!! Ik klaag nooit meer over de wandeling naar school! Ik heb al toekans en een brulaap gezien en nog veel meer!!! Ik maak heel veel foto's en tekeningen. Vanavond gaan we hier kamperen! Ik wou dat jullie er allemaal bij waren!'

De illustraties in het boek zijn zwart/wit en geven je een goed beeld van de draken. Als je van draken, humor en avontuur houdt dan is deze serie en dus ook dit boek een aanrader. 

Wil je het boek aanschaffen? Ga naar de lokale boekhandel.
Ik wil uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.