Recensie: Help een verrassing

Auteur: Miriam Bos
Geïllustreerd door: Miriam Bos
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaar van uitgave: 2022
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 24
Genre: prentenboek
Thema: vriendschap, verrassingen, vertrouwen
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789047713838

'We gaan iets leuks doen,' had Suus gezegd. 'Maar wat, dat is nog een verrassing.'

20240118_141222jpg

Maar August de Vos houdt helemaal niet van verrassingen. Hij maakt zich zorgen. Suus houdt van drukke en wilde dingen. August houdt van rustige dingen. Wat zal Suus bedacht hebben? August bedenkt van alles en gaat zich daardoor nog meer zorgen maken. Zal Suus August goed kennen om te weten waar hij van houdt?

Logisch dat dit het prentenboek is voor de Voorleesdagen van 2024. Prachtig geïllustreerd met korte vlotte teksten en herkenbare situaties. August de Vos beschrijft zo goed hoe Suus is en hoe hij zelf is. De stemmetjes in August zijn hoofd helpen hem niet om de zorgen weg te nemen. Iedereen heeft stemmetjes in zijn hoofd. Helpende en niet-helpende gedachten. Goed om op jonge leeftijd te bespreken. Hoe kun je de niet-helpende gedachten omzetten naar positieve gedachten? Het is ook mooi om in gesprek te gaan over eigenschappen. Wie herkent zich in August en wie lijkt er meer op Suus? En stel de vraag: Hoe kun je rekening houden met elkaar?
Bij het prentenboek zit een vingerpopje die je tijdens het voorlezen kunt gebruiken waardoor het verhaal nog meer gaat leven. 
Op de site van Lemniscaat vind je lessuggesties, een kleurplaat en een liedje: Klik hier 
H
andige sites:
Juf Anke
Juf Janneke
Kinderboekenjuf
Sardes