Recensie: Groene Planeet

Oorspronkelijke titel: The Green Planet

Auteur: Leisa Stewart-Sharpe

Illustrator: Kim Smith

Uitgeverij: Lemniscaat

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 64

Genre: Informatieboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
Je wordt in dit boek meegenomen in de wereld van de planten. Helaas staan de planten onder druk. Door alle hoofdstukken te lezen kom je er snel achter dat planten n zo fascinerend, zo bijzonder en zo ongelooflijk belangrijk zijn. Per hoofdstuk worden er allelei weetjes over planten uitgelegd. Van fotosynthese, kruisbestuiving, klonen, de strijd om het licht in de tropische wereld, wildgangen in Midden-Amerika, woestijnplanten, verhalen uit de waterwereld, de geheime zeetuinen, seizoensplanten, de samenwerking tussen planten en schimmels, de mammoetboom en het gedrag van de mensen op deze natuur en de gevolgen ervan.

Op de laatste bladzijden krijg je tips om de groene planeet te helpen. En een mooie boodschap van Sir David Attenborough.

0d923fa604jpg

'We beginnen de tol te betalen voor onze eenkennigheid: door de biodervisiteit te evrmidneren, verzwakken we het hele ecosysteem.'

Mijn mening:
Dit prachtige informatieboek geeft alle informatie over de planten in de natuur. Het zijn rijke teksten met mooie illustraties die de uitleg verhelderen. De moeilijke woorden worden goed uitgelegd. Kinderen en volwassenen krijgen een hoop nieuwe informatie.
In de bovenbouw zijn de teksten goed te gebruiken voor een samenleesles of Close- Readingles. Dit boek is een aanrader om aan te schaffen voor de Kinderboekenweek 2022!

lemniscaat.nl/wp-content/uploads/2021/12/FM-De-Groene-Planeet.pdf

Ik wil uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.