Recensie: griezel AVI's

Auteur: Jette Schröder

Illustrator: Heleen Brulot

Uitgeverij: Ploegsma

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 121

Genre: fantasieboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 6+

Inhoud:
Een heel eng boek om zelf te lezen. Het heeft een opbouw in AVI-niveau. Van M3 tot en met E4. Iedere AVI heeft meerdere griezelverhalen. Voorin het boek vind je een inhoudsopgave en kun je op zoek naar de verhalen die bij jouw AVI-niveau passen. Het zijn allemaal losstaande verhalen. En soms kom je een versje tegen. Bij ieder verhaal kom je wel een illustratie tegen van Heleen Brulot.

3ed6a60badjpg
Er komen heel wat griezelige personen naar voren. Vampieren, heksen, spinnen, spoken, weerwolven, monsters en zombies. Je komt niet alleen verhalen tegen maar ook doe-opdrachten: maak een spookdoos, een speurtocht naar een schat, een griezelrecept of een enge toverdrank. Op de laatste bladzijde krijg je tips voor een enge boekbespreking. Je kunt hiervoor ook naar de site van Jette Schröder. www.jetteschroder.nl/boekbespreking

fbea5be892jpg

Mijn mening:
Dit boek zet kinderen aan om op een hoger niveau te gaan lezen. Als je M3 verhalen hebt gelezen wil je graag verder met het volgende verhaal in een hoger AVI-niveau. Door de illustraties wordt het een feestje om verder te lezen. De verhalen zijn griezelig maar vooral grappig geschreven.
In de klas kun je in groepjes met de verhalen aan de slag ingedeeld op AVI-niveau. Je kunt er ook leuke taalspelletjes van maken. Plak een griezelwoord en een gewoon woord aan elkaar en het is al spannend. spook en spin wordt een ... spookspin!

Jette Schröder is de dochter van de bekende auteurs Ron Schröder en Marianne Busser. Ze heeft teksten geschreven voor o.a. Bobo, Sesamstraat, INKIE, SchoolTV en Benny Vreden Kinderproducties en diverse verhalenbundels.

Als je kind gaat starten in groep 3 dan is dit boek zeker een aanrader om in huis te halen.
Wil je het boek aanschaffen? www.kinderboeken.nl/boek/griezel-avis/

Kenmerken: griezelen, fantasie, beginnende lezers, humor, spanning, griezelverhalen

Ik wil uitgeverij Ploegsma bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.