Recensie: Gezocht: Vader met een kuiltje in zijn kin

Auteur: Josien de Graaf
Illustraties: Conz
Uitgeverij: Clavis
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 79
Genre: psychologisch
Thema: rouwverwerking
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789044847567

Luna is op school erg snel afgeleid en zeker als ze moet rekenen! Dan duikt ze snel in haar eigen fantasiewereld en maakt ze grappige avonturen mee. Op een dag besluit ze samen met haar vriendin Veerle om een nieuwe vader te gaan zoeken voor haar moeder. Ze maken een lijst met dingen waaraan haar nieuwe vader moet voldoen en constateren al snel dat haar vader een kuiltje in zijn kin moet hebben en een echte held moet zijn. Ze besluiten om weg te lopen en hopen dat ze dan gered worden door een echte held. Maar of dat nou zo'n goed idee is.......

20230811_134936jpg

In eerste instantie denk je dat dit een zwaar boek zal zijn, maar dat is absoluut niet het geval. Omdat Luna zo'n rijke fantasie heeft is het een heel luchtig en grappig boek om te lezen. Kinderen die moeite met rekenen hebben of ook snel afgeleid zijn zullen zich zeker kunnen identificeren met Luna. In het verhaal wordt ook duidelijk dat de moeder van Luna het best zwaar heeft en ook verdrietig is om het verlies van haar man, maar Luna lost dit steeds op met humor. En dat maakt het boek dan ook leuk om te lezen. 
In ieder hoofdstuk maakt Luna iets anders mee. De hoofdstukken zijn kort waardoor het ook makkelijk leest. Je vindt om de vijf bladzijde zwart/wit illustraties waardoor je de fantasie van Luna beter begrijpt. 

Ik geef het boek een 7. 
Het boek is geschikt voor kinderen uit groep 5/6.
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
I
k wil uitgeverij Clavis bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.