Recensie: Foutje? Echt niet!

Auteur: Pieter Koolwijk
Illustraties: linde Faas
Uitgeverij: Lemniscaat
Uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 24
Genre: prentenboek
Thema: fantasie, fouten maken
Leeftijd: 3+
ISBN:  9789047716280

Een prentenboek van Pieter Koolwijk en Linde Faas moet wel geniaal zijn. Ze hebben allebei al zoveel geweldige kinderboeken gemaakt dat dat niet anders kan. De omslag van het boek is al een feestje om naar te kijken. Een penseel met een inktvlek, daaromheen verschillende dieren en op de achtergrond prachtige kleuren verf. Het zorgt ervoor dat je het boek snel wilt openen. Want wat is dan dat foutje?

Eenmaal in het boek zie je dat er gemorst is met inkt. Er zit een grote vlek en dan begint het fantaseren. De vlek wordt vanzelf een tor die kan lopen, brommen of vliegen. Je krijgt de meest geweldige illustraties van Linde Faas cadeau. In de lucht, onder water, in het bos; de vlek verandert steeds meer van vorm.

Na het lezen van dit prentenboek is het mooi om in gesprek te gaan over fouten maken. Wie maakt er wel eens een fout? Is dat erg? Hoe ga je om met de fouten die je maakt? Wat gebeurt er in je hoofd? Wat zijn helpende gedachten? Hoe kun je foutjes op een goede manier oplossen?

Een creatieve opdracht om te doen na het lezen: Laat de kinderen een verfdrup op papier zetten en fantaseer er maar op los!

20240617_164330jpg
Ik wil uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen? Ga naar een lokale boekhandel.