Recensie: Felicia en het kunstgebittenmuseum

Auteur: Judith van Helden
Illustraties: Iris Boter
Uitgeverij: Buddy Books
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 193
Genre: humor
Thema: ouderdom, vriendschap
Leeftijd: zelf lezen vanaf 8 jaar
ISBN: 9789087821142

Op een dag krijgt Felicia te horen dat ze gaan verhuizen. Haar vader heeft een nieuwe baan. Hij wordt de beheerder van een zorgcentrum.  Het nieuwe huis naast het zorgcentrum is nog niet klaar en tot die tijd moeten ze vertoeven in het zorgcentrum vol bejaarden. Het lijkt saai, maar dat is het zeker niet! Samen met haar bestie Myra verzinnen ze allerlei activiteiten om de bejaarden de tijd van hun leven te geven. Ze komen er al snel achter dat ze een clubhuis nodig hebben en gaan in het zorgcentrum op zoek naar een ruimte. Al snel komen ze in een wel heel rare ruimte. Er liggen honderden kunstgebitten op een tafel. Wat zal dit betekenen? 

20231024_193809jpg
Het is een grappig boek met hilarische momenten. Er zit een goede afwisseling in het boek waardoor het boek makkelijk leest. Niet te lange hoofdstukken en geen zware onderwerpen passeren de revue. De illustraties van Iris Boter zitten door het hele boek en zijn een mooie aanvulling op het verhaal. 
Mooi om met de kinderen te praten over ouder worden en hoe jong en oud met elkaar kunnen samenwerken. Wie weet leidt het er ook toe dat meer opa's en oma's de school in worden gehaald om te komen helpen. 
Wil je het boek ook aanschaffen? Klik hier
I
k wil uitgeverij Buddy Books bedanken voor het mogen recenseren van het boek.