Recensie: Fabulant

Auteur: Marloes Kemming

Illustraties: Kristel Steenbergen

Uitgeverij: Moon

Jaar van uitgave in Nederland: 2022

Aantal pagina's: 223

Genre: fantasie

Thema's: vertrouwen, avontuur

Kaft: hardcover

ISBN: 9789025776664

Leeftijd: 10+

Inhoud:
Isa moet een week bij oom Arnold logeren omdat haar vader samen met haar stiefmoeder op huwelijksreis wil zonder haar. Isa is het er niet mee eens en zal zeker niet sociaal zijn naar oom Arnold. In het dorp valt niet te beleven en er is alleen WI-Fi bij het café. Oom Arnold staat iedere dag op hetzelfde tijdstip op en gaat dan de schuur in. Hij blijft dan een lange tijd weg. Isa wordt nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit. Al snel ontdekt ze een deur. Als ze hier doorheen gaat komt ze in een heel grote tuin terecht. Isa heeft het idee dat oom Arnold deze tuin wil vernietigen en besluit hem tegen te houden. Als ze eenmaal de klink van de deur vastheeft lost de deur op in het luchtledige. Isa kan niet meer terug naar de aarde, maar staat nu in Fabulant, een magische wereld vol wonderlijke wezens. Al snel krijgt ze hulp van Nobel, een zwarte panter die van vorm kan veranderen en van de magiër Monsi. Hoe krijgen ze Isa terug naar de aarde? Ze kunnen geen gebruik maken van de Bloemenpoort omdat Resa, de machtigste magiër klaarstaat om er ook doorheen te gaan met haar leger. Zij wil de wereld veroveren en dat kan alleen maar door gebruik te maken van deze poort. Ze moeten op zoek naar de Aardman die kan helpen om via een andere geheime poort naar de aarde terug te keren. Deze zoektocht zal lang en zwaar zijn. Weten ze Resa op afstand te houden en komt Isa veilig thuis?



42cc041aa5jpg

Mijn mening:
Dit verhaal is prachtig geschreven. Spannend van het begin tot het eind! Het heeft een beetje Harry- Potter-vibes. De wereld Fabulant wordt mooi en vol fantasie omschreven. Het hoofdstuk van de Onneembare is geniaal bedacht. Je kunt in deze wereld alleen je eigen pad bewandelen door eerlijk te zijn. Iedereen die het pad betreedt krijgt zijn of haar eigen vragen te zien. Als je een vraag eerlijk beantwoordt, mag je doorlopen naar de volgende steen.

'Onderschat het pad niet. De monsters in je eigen hart zijn vaak verschrikkelijker dan die daarbuiten. Om de overkant te halen mag je niet liegen, ook niet tegen jezelf.'

Zo heeft iedere wereld iets bijzonders en blijft het verhaal boeiend!
Fabulant' is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2023!

Mijn beoordeling: 

Ik wil uitgeverij Moon bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.