Recensie: Enna tegen de verloren draken

Oorspronkelijke titel: Attie and the Claw an Spark Alliance
Serie: Inktgenootschap
Auteur: Kristen Perrin
Vertaling: Anne Douqué
Uitgeverij: De Fontein
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 272
Genre: fantasy
Thema: magie, draken, vriendschap, vertrouwen
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789026158841

Dit is het tweede deel van de serie Inktgenootschap.
Het twaalfjarige meisje Enna heeft in deel 1 de hele zomervakantie achter een geheim genootschap aan gezeten De enige manier waarop ze kon voorkomen dat Londen in een magische chaos zou veranderen was door de muzenmagie, die ze van haar oma had geërfd, voorgoed op te geven.

Op een dag gaat Enna met haar oma naar de markt en komt ze oog in oog te staan met een jongen die wild naar een stoompluim gebaart. Ze komt tot de ontdekking dat er uit de stoom een kleine draak ontstaat. Via deze draak komt ze in aanraking met George, die lid blijkt te zijn van de Drakenalliantie. Er bestaat dus ook drakenmagie. Wat hebben de Inktgenootschap en de Drakenalliantie met elkaar te maken? En waarom heeft Enna nog nooit van de Drakenalliantie gehoord? Het wordt helemaal bijzonder als blijkt dat haar vriendin Delia beschikt over drakenmagie.
Al snel worden ze geconfronteerd met een aanval op de boekwinkel van haar moeder. Het raam in de gevel van Enna’s boekwinkel verandert plotseling in steen, samen met alle boeken over draken. Het blijkt dat verloren draken tot leven worden gewekt en gebruikmaken van de groene muzenmagie om kwaad te doen. Maar waarom? En hoe kunnen ze dat voorkomen?

20230702_140914jpg

Het eerste deel van deze serie had ik niet gelezen en het duurde daarom ook even voordat ik in dit verhaal zat. Maar eenmaal verder in het boek werd het ontzettend spannend. Tijdens het lezen vraag je je af wie er achter de de drakenmagie zit. Ik kreeg een zwak voor de draak Twist die door het hele verhaal een belangrijke rol speelt. Er zitten niet heel veel personages in het boek waardoor het goed te volgen is. Het is een verhaal met veel details en dus moet je je goed focussen tijdens het lezen anders ben je de draad kwijt.
Het thema vriendschap en vertrouwen zijn de sleutelwoorden in het verhaal. De vriendschap tussen Enna en Delia wordt behoorlijk op de proef gesteld omdat Delia drakenmagie bezit en Enna toch wel jaloers is.
Kortom, houd je van magie? Dan is deze serie een echte aanrader.
Ik geef het boek een 7.
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
I
k wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.