Recensie: Een tijger in de trein

Auteur: Mariesa Dulak
Illustraties: Rebecca Cobb
Uitgeverij: Querido
Uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 40
Genre: prentenboek
Thema's: telefoonverslaving, fantasie, oplossing
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789045129617

We stapten in de trein.
Ik ging met papa naar de zee.
Toen reed er- dit geloof je nooit-
een tijger met ons mee!

Zodra het jongetje in de trein zit, heeft zijn vader alleen maar oog voor zijn telefoon. Ondertussen gebeurt er van alles in de trein. Er zit een tijger naast het jongetje, en er stappen krokodillen, nijlpaarden, een varken met negen jonge zwijntjes, en twee aangeklede hondjes in. Het jongetje attendeert zijn vader hierop, maar hij blijft op zijn telefoon kijken totdat de tijger het zat is... 


20240617_164229jpg

Wat zullen veel kinderen dit herkennen! Ouders die te lang en te vaak alleen maar oog voor de telefoon hebben. Laat iedere ouder dit boek maar voorlezen, met de hoop dat de boodschap overkomt.

Het prentenboek leent zich er erg goed voor om samen te tellen. Hoeveel krokodillen tel jij? En zoek alle negen zwijntjes eens. Het prentenboek is volledig op rijm geschreven. Je kunt de kinderen mee laten rijmen door het laatste woord niet te zeggen. De illustraties zijn kleurrijk en groot en duidelijk getekend. Hierdoor is het boek goed in te zetten in de klas.

Dit prentenboek hoort thuis in iedere bibliotheek! Ik wil uitgeverij Querido bedanken voor het mogen recenseren van dit prachtige prentenboek.

Wil je het aanschaffen? Klik hier