Recensie: Een panda voor mijn verjaardag

Oorspronkelijke titel: Panda at the Door

Auteur: Sarah Horne

Illustrator: Sarah Horne

Uitgeverij: Condor

Jaar van uitgave: 2021

Aantal bladzijden: 189

Genre: Leesboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
Christiaan is jarig, maar voelt zich niet jarig. Zijn beste vriend is verhuisd, hij wordt erg gepest door de buurjongen Spijker, zijn ouders hebben ruzie vanwege geld en zijn vader vertrekt op zijn verjaardag, er is geen cadeau behalve een brief van een panda. In de brief staat dat Christiaan haar gratis mag komen bezoeken zo vaak hij wilt. Er staat ook een e-mailadres in. Christiaan denkt eerst dat het een rotgrap is maar verstuurt dan toch een mail.
In een dierentuin woont Puck de panda. Puck krijgt van zijn verzorger Sjaak te horen dat hij moet verhuizen naar China. Als Sjaak wegloopt hoort Puck een piep. Sjaak heeft zijn horloge in haar hok laten vallen. Puck leest het bericht van Christiaan Colenbrander. Hij heeft hulp nodig. Puck komt erachter dat Sjaak zijn hok heeft opengelaten zodat ze kan ontsnappen.
En dan staat er een panda bij Christiaan voor de deur. Puck wil graag op Mary Poppins lijken en de nanny van Christiaan en zijn zusje zijn. Een mooi, maar wel ingewikkeld cadeau. Zal Puck de reddende knuffelpanda zijn?

27f4f4e01ajpg

Mijn mening:
Een heerlijk boek met verschillende thema's. Pesten, ruzie en goedmaken, geloven in je dromen, vertrouwen, luisteren naar elkaar. Er is veel interactie in het boek waardoor het verhaal makkelijk leest. De illustraties sluiten mooi aan bij het verhaal. Je krijgt medelijden met Christiaan en gaat echt van Puck de panda houden. Zeg nou zelf......Iedereen verdient toch een knuffelpanda?

Ik wil uitgeverij Condor bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.

Wil je dit boek aanschaffen?
www.kinderboeken.nl/boek/een-panda-voor-mijn-verjaardag/#related_articles