Recensie: Doolhof Game

Auteur: Maren Stoffels
Vormgeving omslag: Buro Blikgoed
Uitgeverij: Leopold
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 136
Genre: avontuur
Thema: vriendschap, vertrouwen
Leeftijd: 10+
ISBN: 9789025885823

'Treed binnen,' klinkt een krakende stem door een luidspreker. 'Kom maar, jongens en meisjes. Edward is er klaar voor....'

Wester zit nog niet zo lang in de klas bij Morris. Morris baalt ervan. Zijn beste vriend Zef doet alles wat Wester wil. Morris wordt door de twee jongens uitgenodigd om mee te gaan naar Doolhofgame, het grootste doolhof van de wereld en nieuw in de stad. Ze hebben een vierde persoon nodig en Wester dwingt dat Morris Lune uitnodigt. Lune is ook een klasgenoot en Morris vindt haar erg leuk. Lune houdt wel van een beetje spanning en wil graag mee. Eenmaal in het doolhof komen alle angsten en geheimen naar boven. 

20240304_114136jpg
Er zit een duidelijke structuur in het verhaal. Je volgt Morris en Luna. Boven ieder hoofdstuk staat een naam zodat je weet vanuit welk perspectief je leest. Het is een spannend verhaal waarin meerdere lagen zitten. Een belangrijk thema in dit boek is vriendschap en het verlangen om ergens bij te horen. Zowel Wester, Zef, Morris en Luna hebben bepaalde angsten (clowns, hoogte, donker) die voor veel lezers herkenbaar zullen zijn.
Doordat het viertal zo snel mogelijk door het doolhof moeten en ook nog worden achtervolgd door de clown Edward voel je als lezer ook de spanning die dat met zich meebrengt. Ik zou zelf nooit in zo'n doolhof durven en tijdens het lezen van het boek vond ik het ook griezelig. Knap hoe Maren Stoffels dit voor elkaar heeft weten te krijgen. 

Voor de boekpromotie in de klas ga ik vanaf bladzijde 38 voorlezen. Ik weet zeker dat er veel kinderen daarna het boek willen lezen!

Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het mogen recenseren van het boek. 
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier