Recensie: Donnie Donut

Auteur: Barbara Scholten

Illustraties:Els van Egeraat

Uitgeverij: Ploegsma

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 164

Genre: avonturenboek

Thema's: geloven in jezelf, katten, humor, spannend

Leeftijd: 9+

ISBN: 9789021681245

Inhoud:
Donnie is een GOM'metje volgens zijn juf. Geen Onderwijs Mogelijk. Hij mag daarom alleen in de ochtend naar school. De moeder van Donnie werkt in een donutfabriek en regelt een baantje voor hem als bezorger bij Dingeldijn Donuts. In de eerste week gaat dat al mis. De baas van de donutfabriek vraagt aan Donnie of hij tijdens haar zakenreis haar naaktkatten eten wilt geven. En dat gaat mis. De katten ontsnappen. Hij moet ze terugvinden voordat ze terug is van haar zakenreis. Gelukkig krijgt hij hulp van Julia, buurman Ed en de portier Wilma. Ze belanden in hilarische maar ook spannende momenten. Zal het ze lukken om de naaktkatten op tijd terug te krijgen?

a49747bf42png

Mijn mening:
Het is een leuk herkenbaar verhaal. Je hebt in eerste instantie medelijden met Donnie omdat hij alleen in de ochtend naar school mag. Gelukkig reageert zijn moeder er heel positief op en bedenkt meteen een oplossing. Een mooie uitspraak van haar:

'Zoals opa altijd zei: Het gaat er niet om wat je kan, maar wie je ken.'

Donnie, Julia en Ed belanden van het ene probleem in het andere, maar bedenken iedere keer een ludieke oplossing. Het boek heeft ontzettend veel humor. Waar ik heel hard om moest lachen was het moment dat Julia en Donnie zomaar een kat van straat plukken en de kat kaal scheren. Nadat dit gedaan is komen ze erachter dat het een jongen is in plaats van een meisje.
Het boek leest door de korte hoofdstukken lekker vlot. Er zit echt een tempo in het verhaal. Het boek kun je vanaf +/- negen jaar zelf lezen, maar is ook geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf zeven jaar.

Mijn beoordeling:

Ik wil uitgeverij Ploegsma bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.

Wil je het boek aanschaffen? www.kinderboeken.nl/boek/donnie-donut/