Recensie: Dit is Vos

Auteur: Daan Remmerts de Vries en Jørgen Hofmans
Illustraties: Daan Remmerts de Vries
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 97
Uitgeverij: Gottmer
Genre: AVI-groeiboek
Thema's: leren lezen, vos
Leeftijd: 6+
ISBN: 9789025779092

Deze bundel is speciaal geschreven voor de beginnende lezer. Het bevat drie verhalen over Vos. Jørgen Hofmans heeft twee prentenboeken geschreven en de verhalen bewerkt tot AVI-teksten. De eerste twee verhalen komen van de bekende Vos-verhalen: Vos en Vis en Dokter Vos . Het derde nieuwe verhaal heet: Een bril voor Vos.

Ieder verhaal bevat kleurrijke illustraties van Daan Remmerts de Vries. Het boek begint met een verhaal op AVI E3-niveau. Als je verder leest, wordt het niveau geleidelijk aan iets moeilijker. De omslag van het boek laat een illustratie zien van Vos. Hij zit op een stoel en kijkt een beetje zielig. Bovenop zijn hoofd zit een vogeltje dat er triomfantelijk bij zit. Je vraagt je direct af wat er aan de hand is. In alle drie de verhalen is Vos de hoofdpersoon. Vos lijkt in eerste instantie heel slim, maar naarmate je verder leest, kom je erachter dat zijn plannetjes lang niet altijd lukken.

20240702_091101jpg

De jonge lezers zullen dit boek fantastisch vinden vanwege de voorspelbaarheid. Tijdens het lezen kun je al raden waar Vos de mist in gaat. Kinderen merken niet dat het niveau steeds moeilijker wordt, en dat maakt het boekje zo krachtig.

Leerlingen uit groep 3 zullen smullen van dit boek!

Ik wil uitgeverij Gottmer bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het aanschaffen? Klik hier