Recensie: De TikTok Party

Auteur: Annet Jacobs
Omslag door: Nanja Toebak
Opmaak: Remco Jansen
Uitgeverij: Witte Leeuw
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden:99
Genre: avontuurlijk fictie-boek
Thema: social media, TikTok, dansen, mediawijsheid
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789493236882

Nikki is net terug van een reis van anderhalf jaar met haar ouders. Haar klasgenoten zijn veranderd en ook de vriendschappen zijn gewijzigd. Nikki wil graag aansluiten. Ze is bijna jarig en voor ze het weet denkt Yin dat ze de hele klas uit gaat nodigen om mee te nemen naar de TikTok Party. Yin zet het direct in de groepsapp en zo zit Nikki in de problemen. Ze durft het niet te zeggen en gaat alles op alles zetten om het toch voor elkaar te krijgen. Hierin gaat ze wel heel erg ver. Haar vriend Tigo waarschuwt haar dat ze er niet om moet liegen, maar in de groepsapp gebeurt er van alles waardoor het steeds lastiger wordt om de waarheid te vertellen. Wat moet ze nu doen? Zal het haar lukken om iedereen mee te smokkelen naar de party?

20240206_152432jpg

Er zullen veel meiden zijn die dit boek fantastisch zullen vinden. Het verhaal zal herkenbaar zijn als het gaat om WhatsApp. In het boek word je meegenomen in de WhatsApp-gesprekken. Je ziet op veel bladzijden blokjes met hashtags. Ieder hoofdstuk begint ook met een hashtag. Het is geschreven in de taal die pubers ook echt gebruiken. Tijdens het lezen krijg je echt medelijden met Nikki en wil je haar behoeden voor de problemen die zouden kunnen komen. Zo lees je in een rap tempo het boek uit en krijg je ook een mooie boodschap mee. Eerlijkheid duurt het langst!

Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
Ik wil uitgeverij Witte Leeuw bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Het krijgt een mooi plekje in de schoolbibliotheek.