Recensie: De Reuzenpoffer

Auteur: Tosca Menten
Illustraties: Geert Gratama
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 189
Uitgeverij: Van Goor
Genre: verhalenbundel
Thema's: humor
Leeftijd voorlezen: 6+ 
Zelf lezen: 8+
ISBN: 9789000391639

Tosca Menten is al 25 jaar schrijfster en dat moet gevierd worden!
Speciaal voor iedereen: een bundel vol hilarische verhalen en rijmpjes uit 25 jaar Tosca Menten, inclusief haar jubileumverhaal 'De reuzenpoffer' over een reusachtige reuzenpoffer. 

20240702_201203 1jpg

De omslag van het boek laat al duidelijk zien dat dit een hilarisch boek zal zijn. Twee mensen zitten op een soort maan boven de kermis. Het lijkt een maan vanwege de Nederlandse vlag, maar het is een enorm grote poffer. Vandaar de titel van het boek De reuzenpoffer. Maar hoe komt die poffer in de lucht? Gelukkig is het eerste verhaal meteen het verhaal van de reuzenpoffer.

We ontmoeten Joris, die ieder jaar bij zijn oom Poffer gaat logeren. Dit jaar wordt voor de 25ste keer het Smikkelsmulfeest van Smikkelen georganiseerd en mag Joris zijn eerste Pure Poffer maken voor de koning. Ze willen een poffer maken zo groot als een skippybal. Maar of dat nu zo'n goed idee is?

Na dit verhaal krijg je nog veel meer grappige verhalen te lezen. Sommige verhalen zijn kort, andere weer wat langer. En ieder verhaal heeft prachtige illustraties van Geert Gratama. Deze illustraties zijn allemaal in het zwart getekend, maar hebben telkens een andere kleur achtergrond. Zo weet je precies wanneer het volgende verhaal of rijmpje begint.

Tosca Menten schrijft in een stijl die doet denken aan Roald Dahl. Haar verhalen bevatten altijd kinderen met herkenbare en soms hilarische problemen. Dat maakt dat de verhalen bij kinderen enorm aanslaan. Het zijn luchtige verhalen vol humor. Een feestje om te lezen.

Een aanrader om voor te lezen in de middenbouw. 

Ik wil uitgeverij van Goor bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. 
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier