Recensie: De Rembrandtroof

Auteur: Deron Hicks
Omslagafbeelding: Antonio Javier Caparo
Vertaling: Elsbeth Witt
Uitgeverij: De Fontein
Jaar van uitgave in Nederland: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 277
Genre: detective
Thema: kunst, vriendschap, vertrouwen
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789026167133

Art zijn vader werkt in de National Portrait Gallery en dus is Art hier vaak te vinden. Op een dag spot hij een mysterieuze vrouw die iedere dag op hetzelfde tijdstip in het museum verschijnt. Art vertrouwt dit niet en gaat op onderzoek uit. Al snel deelt hij zijn geheim met zijn beste vriendin Camille. Ze volgen de dame en komen erachter dat ze getuigen zijn van de voorbereidingen voor de grootste kunstroof ooit. Dit kunnen ze niet laten gebeuren. Maar hoe zorg je ervoor dat iemand hen gelooft? Ze moeten bewijzen verzamelen en dat verloopt niet zonder risico's.

Het was echt. Er waren écht mensen die van plan waren om de schilderijen te stelen. Er was simpelweg geen andere verklaring voor wat Art had gezien toen hij de VR-bril had opgezet. 'Maar wat doen we nu?' vroeg Camille.

20230910_132434jpg

Moet je deel een hebben gelezen om dit spannende avontuur te kunnen begrijpen? Dat hoeft niet. Je zit wel sneller in het verhaal als je dit wel doet. De opbouw van het boek is hetzelfde als deel een. Door het boek heen vind je qr-codes die leiden naar de kunstwerken waarover gesproken wordt. Het maakt het boek leerzaam. Het verhaal is zo spannend dat je het niet weg kunt leggen. Er komen niet veel personages in het boek voor en ook dit deel heeft weer een verrassende ontknoping. 
Het boek is zeer geschikt om voor te lezen in je klas. Zet dan van te voren de sites klaar van de qr-codes. Het zal zeker leiden tot mooie gesprekken over kunst. 
Een aanrader voor alle bibliotheken! 
Ik geef het boek dan ook een 9. 
Wil je het boek ook aanschaffen? Klik hier
Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het mogen recenseren van het boek.